Informovanost studentů středních škol o epileptickém záchvatu - Fraňková, Eva (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce je zaměřena na informovanost studentů středních škol o epileptickém záchvatu. Teoretická část obsahuje základní údaje o epilepsii, o její diagnostice, klasifikaci, klinickém obraze, o první pomoci a léčbě. V navazující části je pozornost věnována zdravotní péči, kvalitě života pacientů a organizacím na podporu lidí s epilepsií. Praktická část zahrnuje postup výzkumu, analýzu získaných informací a následné zhodnocení.
Secondary school students' knowledge about epileptic seizures
Keywords: Epilepsie; antiepileptika; epileptické záchvaty; první pomoc; Informovanost; Epilepsy; antiepileptics; epileptic seizure; first aid; knowledge