Pedagogické časopisy pro děti a mládež v 19. století - Herklocová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se nazývá ,,Pedagogické časopisy pro děti a mládež v 19. století?. V první části se zabývá především historickým vývojem periodik v českých zemích od jejich vzniku až po první světovou válku. Dále přináší kompletní rešerši všech česky psaných časopisů, jež vycházely pro děti a mládež v průběhu 19. století a analýzu několika vybraných periodik. Cílem je stanovit k čemu konkrétně časopisy své čtenáře vedly, na jaké věkové kategorie se zaměřovaly a zda periodika během své existence prodělala nějaké výraznější změny.
Educational Magazines for Children and Youth in the 19th Century
Keywords: časopisy; děti; mládež; 19. století; výchova; journals; children; youth; 19. century; education