Úvěrové obchody v České spořitelně, a.s. - Grygarová, Marcela (Univerzita Pardubice, 1995)
Práce se zabývá problematikou poskytování úvěrů v České spořitelně,a.s. Jsou zde vysvětleny základní pojmy týkající se úvěrů, jejich klasifikace, zjišťování a rizik spojených s jejich poskytováním. V každé kapitole je nejdříve daná problematika popsána obecně a poté se zaměřuje na situaci v České spořitelně, a.s. Na příkladu klienta České spořitelny, a.s. jsou analyzovány příčiny, které mohou vést ke vzniku problémového úvěru. Práce upozorňuje na běžné bankovní chyby, které se následně stávají příčinou nedobytných pohledávek.
Credit transactions in Česká spořitelna, a.s.
Keywords: úvěry; obchod; podnikatelský záměr; Riziko; Česká spořitelna, a.s.