Metody měření korupce - Bílá, Eva (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá tématem korupce a především metodami, které měří její míru. Nedílnou součástí této práce je také charakteristika subjektů, které se problematikou měření míry korupce zabývají. Z vybraných metod budou použity tři indexy Index vnímání korupce (CPI), Index Control of Corruption a Index Freedom from Corruption za účelem analýzy a komparace jejich výsledků ve zvoleném souboru zemí.
Methods of measuring corruption
Keywords: korupce; úplatkářství; metody měření míry korupce; trestný čin; nelegální činnost; corruption; bribery; corruption rate measuring methods; criminal act; illegal activity