Srdeční monitorace na urgentním příjmu - literární přehled - Ulrich, David (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato práce se zaměřuje na srdeční monitoraci na urgentním příjmu. V teoretické části je podrobně popsáno fungování srdce, jeho patologie, srdeční monitorace a principy urgentního příjmu. V praktické části, která se skládá z rešerše, se práce soustředí na poznatky a problematiku ze studií týkajících se monitorace srdce na urgentním příjmu a jejího přínosu.
Cardiac monitoring in the emergency department - literature review
Keywords: urgentní příjem; srdeční monitorace; elektrokardiogram; srdeční onemocnění; emergency department; cardiac monitoring; electrocardiogram; cardiac disease