Rozpoznání slov diskrétního diktátu - Kočí, Miloslav (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou zpracování řečového signálu a rozpoznávání slov v diskrétním diktátu. Popsána je posloupnost procesů, které budou řečový signál zpracovávat a jednotlivá slova diskrétního diktátu porovnávat s předem namluvenými referenčními slovy. Podle této posloupnosti je vytvořena softwarová aplikace v prostředí Matlab, která rozpoznává slova v promluvě muže i ženy. Aplikace je testována na řečovém signálu s akusticky si podobnými i zcela odlišnými slovy.
Word recognition of discrete dictate
Keywords: Lidská řeč; Mel-frekvenční kepstrální koeficienty; banka filtrů; dynamické borcení času; rozpoznávání slov; Human speech; Mel-frequency cepstral coefficients; Mel filter bank; dynamic time warping; word recognition