Komunikační dovednosti v praxi zdravotnického záchranáře - Hořínková, Anastázie (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce pojednává o komunikačních dovednostech zdravotnických záchranářů s vybranými skupinami pacientů trpících demencí, schizofrenií, pacientů se suicidálními tendencemi a se sklony k sebepoškozování a agresivních pacientů. Teoretická část je zaměřena na komunikaci a komunikační dovednosti, spojení těchto dovedností s praxí zdravotnického záchranáře a možnými přístupy k výše zmíněným pacientům. Obsahem výzkumné části je dotazník a jeho hodnocení, zaměřený na danou problematiku a splnění cílů práce. Hlavním cílem je zjištění míry zkušeností a způsobu komunikace v praxi zdravotnických záchranářů v jednom kraji s lidmi s vybranými potížemi.
Komunikační dovednosti v praxi zdravotnického záchranáře
The communication skills used in practice by the paramedics
Keywords: komunikace; komunikační dovednosti; zdravotnický záchranář; pacient; agrese; demence; schizofrenie; suicidium; sebepoškozování; communication; communication skills; paramedic; patient; aggression; dementia; schizophrenia; suicide; self-harm