Paralelizace úloh pomocí vybraného optimalizačního algoritmu - Svoboda, Martin (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá paralelním zpracováním algoritmů pro úlohy vycházejících z problému obchodního cestujícího. Jsou zde vysvětleny některé heuristické a metaheuristické metody, včetně návrhu jejich paralelizace. Vybrané metody jsou implementovány v prostředí Visual Basic .Net a podrobeny šetření z hlediska kvality nalezených řešení a efektivity paralelizace.
Parallel work using chosen optimization algorithm
Keywords: problém obchodního cestujícího; heuristika; metaheuristika; genetické algoritmy; paralelizace; traveling salesman problem; heuristic; metaheuristic; genetic algorithm; parallelization