Možnosti financování aktivit v potravinářském a chemickém průmyslu z prostředků Evropské unie a posouzení konkrétního případu z praxe - Dvořáčková, Nikola (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá možností čerpání finančních prostředků z Evropské unie v chemickém a potravinářském průmyslu. První část obsahuje základní informace o Evropské unii, fondech EU a regionální politice, následuje popis programových období od období minulého 2000-2006 až po období plánované 2014-2020, dále jsou uvedeny konkrétní operační programy, které mohou podniky v dané oblasti využít i s příklady reálných projektů z praxe, závěrečná část práce je zaměřena na detailní analýzu konkrétního projektu společnosti potravinářského průmyslu, rizika a celkové zhodnocení projektu.
Options of financing activities in food and chemical industry from the European union sources and specific assessment case of practice
Keywords: fondy; Evropská unie; Česká republika; operační program; programové období; projekt; chemický a potravinářský průmysl; funds of European Union; Czech Republic; operational programme; programming period; project; chemical and food industry