Hmotná kultura hradu Lichnice - Rosulková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem bakalářské práce je zpracování vybrané části archeologických nálezů, učiněných na hradě Lichnici (k.ú. Podhradí, obec Třemošnice, okr. Chrudim), a to těch, které jsou uloženy v Městském muzeu v Čáslavi. Práce bude obsahovat soupis a dokumentaci (kresebnou a fotografickou) těchto nálezů, včetně zachycení jejich nálezových okolností. Dále budou shrnuty zprávy z regionální archeologické a historické literatury o hradě Lichnici. Výsledný obraz bude porovnán s jinými hradními lokalitami.
Material Culture of the Lichnice Castle
Keywords: hrady; kachle; kachlová kamna; archeologie; Lichnice; castles; tiles; tiled stove; archeology