Mikroregion a jeho rozvoj - sociálně ekonomický profil mikroregionu Hlinecko - Dvořáková, Hana (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá rozvojem mikroregionu Hlinecko. V teoretické části jsou objasněny základní pojmy jako je region, mikroregion, principy SWOT analýzy, strategického plánování a rozvoje mikroregionu. Praktická část obsahuje socioekonomický profil mikroregionu Hlinecko včetně rozboru jednotlivých oblastí, je zpracována SWOT analýza mikroregionu a v závěru práce jsou uvedeny vlastní návrhy na zlepšení současného stavu. Bakalářská práce je zaměřena na další rozvoj území mikroregionu, kdy snahou je posílit společenský život v obcích a koordinovat aktivity vytvářené v rámci rozvoje mikroregionu.
Microregion and its development - social economic microregion Hlinecko profile
Keywords: regions; microregions; SWOT analysis; Strategic Planning; development; regiony; mikroregiony; SWOT analýza; strategické plánování; Rozvoj