Diagnostika mechanických dílů pístového spalovacího motoru - Burda, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce se zabývá diagnostikou mechanických dílů pístového spalovacího motoru. Jsou zde popsány metody diagnostikování a následky na provoz spalovacích motorů při výskytu případných závad. Jednou z hlavních částí práce bylo provedeno měření výkonových charakteristik motoru v závislosti na těsnosti spalovacího prostoru. V závěru práce jsou pak popsány moderní metody diagnostikování pístových spalovacích motorů a návrh jejich dalšího využití.
Diagnostics of the mechanical parts of a piston combustion engine
Keywords: těsnost spalovacího prostoru; kompresní tlak; manometr; průtokoměr; Výkon motoru; tightness of the internal combustion engine; compression pressure; manometer; flowmeter; Engine power