Návrh koncepce vozidla MUV s bateriovým pohonem a solárním nabíjením - Řihák, Dominik (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá návrhem koncepce lehkého bateriového vozidla pro údržbu tratí s využitím již existujících konstrukčních řešení z vozidla MUV 75 výrobce CZ LOKO, a. s. Nejdříve je uvedena rešerše již existujících kolejových a silničních vozidel s bateriovým pohonem obdobného výkonu. Dále je provedena rešerše jednotlivých typů elektromotorů a baterií vhodných pro pohon vozidla. Práce řeší také analýzu energetických požadavků, které by měla soustava splňovat, a jsou okomentovány možnosti využití solárního dobíjení.
Concept design of a MUV vehicle with battery drive and solar charging
Keywords: baterie; solární nabíjení; kolejová vozidla; MUV 75; battery; solar charging; railway vehicle; MUV 75