Využití elektromobility při rozvozu pro Kuklenskou prádelnu s.r.o. - Švadlenková Groulová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2024)
V práci bude uvedena analýza současného stavu rozvozu firmy Kuklenská prádelna s.r.o., ke kterému nyní slouží vozidlo se spalovacím motorem. Bude navržena výměna tohoto vozidla za elektrovozidlo. V rámci rozvozu mimo Hradec Králové bude v práci zpracována výměna automobilu za elektromobil. Pro rozvoz po Hradci Králové budou zpracovány tři návrhy. První na výměnu za nákladní elektrokolo, druhý za elektrickou nákladní tříkolku a třetí za elektromobil. V závěru práce bude zhodnoceno, zda bude pro firmu přínosné pořízení elektromobilu i elektrokola či elektrické nákladní tříkolky. Výsledkem diplomové práce bude návrh racionalizace provozu pro rozvoz.
Use of electromobility during delivery for Kuklenská laundry s.r.o.
Keywords: elektromobilita; elektromobil; nákladní elektrokolo; nákladní elektrická tříkolka; racionalizace rozvozu; electromobility; electric car; cargo electric bike; cargo electric tricycle; rationalization of delivery