Přínosy a náklady přijetí eura z pohledu bankovního sektoru - Hrubá, Ivana (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je věnována problematice zavedení jednotné měny eura v zemích Evropské unie. Postihuje období od roku 1952 do dnešní doby a zabývá se některými aspekty, které iniciovaly a umožnily vznik Evropské unie a Evropské měnové unie. Cílem této práce je analyzovat přínosy a náklady přijetí euro v České republice, zejména s ohledem na bankovní sektor.
Benefits and costs of euro adoption from the bank sector viewpoint
Keywords: EURO; eurozóna; konvergenční kritéria; banky; Bankovní systém; Evropská měnová unie; EURO; euro-zone; convergence criteria; banks; Bank system; European Monetary Union