Úloha asistenta pedagoga na ZŠ z pohledu asistentů a pedagogů - Hepnárková, Marie (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zaměřuje na asistenta pedagoga a jeho úlohu na základní škole. V teoretické části jsou nejprve definovány základní pojmy týkající se vzdělávání, žáka se speciálními vzdělávacími potřebami, asistenta pedagoga a jeho spolupráce s učitelem. Cílem práce je odpovědět na otázku, jaká je úloha asistenta pedagoga na základní škole. Empirická část se pomocí kvalitativního šetření snaží blíže nastínit práci asistenta pedagoga a analyzovat nejen jeho roli ve třídě, ale také přínos a spolupráci s učitelem.
Primary School Teacher´s Assistant´s Role from the View of the Teacher´s Assistants Themselves as Well as the Teachers
Keywords: vzdělávání; asistenti pedagoga; učitelé; žáci se speciálními vzdělávacími potřebami; podpůrné opatření; školský zákon; education; teaching assistants; teachers; pupils with special educational needs; support provision; education act