AJAX a jeho využití v GIS aplikacích - Lédl, Přemysl (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá technologií AJAX a souvisejícími technologiemi jako jsou technologie JavaScript a DOM. Dále popisuje historický vývoj technologie AJAX v kontextu celkového obecného vývoje internetových technologií. Práce se zaměřuje na základní popis technologie AJAX a její implementaci v internetových aplikacích. V této práci jsou dále teoreticky popsány výhody a nevýhody této technologie a nejvhodnější oblasti implementace. V poslední části práce je popsán návrh webového rozhraní GIS aplikace, která je postavena na technologii AJAX.
AJAX and its usage in GIS aplications
Keywords: AJAX; JavaScript; DOM; XMLHttpRequest; GIS; MapServer