Řídící jednotka vjezdové brány - Horník, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2017)
V této práci se věnuji problematice řízení automatických bran. Hodnotím komerčně vyráběné jednotky jak po funkční, tak po bezpečnostní stránce. Dále se také zabývám vlastní realizací zařízení pomocí programovatelného relé značky Siemens, řady Logo! a mikropočítače od firmy Atmel, konkrétně ATmega32.
Control unit of the enterance gate
Keywords: řídící jednotka; automatická brána; pohony; atmega32; logické řízení; Control unit; Automatic gate; Propulsions; Atmega32; Logic control