Restaurování části lunety (č.10) v tzv. Očistcové kapli v bývalé piaristické koleji v Litomyšli : (pravá část 10 b) - Ondrová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se věnuje záchranným restaurátorským zásahům provedeným na výzdobě kaple Očistec piaristické koleje v Litomyšli. Jedná se o úsek malby ze souboru barokních nástěnných maleb fresco-secco od neznámých autorů, konkrétně o výjev z lunety Modlitba za duše v očistci.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; nástěnné malby; techniky nástěnné malby; fresco-secco; průzkumy; baroko; piaristé