Protinádorová imunita a význam molekuly CTLA-4 v regulaci aktivity IS - Veselá, Tereza (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu molekuly CTLA-4 a její funkci v protinádorové imunitě. Byly prozkoumány různé informační prameny a literární zdroje, které se zabývaly studiem historie, strukturou a funkcí molekuly CTLA-4 a také současným využitím molekuly CTLA-4 při léčbě nádorových onemocnění. V literatuře jsou uváděny souvislosti molekuly CTLA-4 s autoimunitními onemocněními. Součástí práce jsou laboratorní metody, které byly použity k analýze molekuly CTLA-4.
Antitumor Immunity And Role Of CTLA-4 in Regulation Of Immune System Activity
Keywords: molekula CTLA-4; imunitní systém; protinádorová imunita; T lymfocyty; ligand CD80; ligand CD86; Ipilimumab; CTLA-4 molecule; immune system; antitumor immunity; T lymphocytes; CD80 ligand; CD86 ligand; Ipilimumab