Přírodní fungicidní látky a jejich vliv na plísně rodu Aspergillus - Vávrová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce je zaměřena na plísně rodu Aspergillus. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. V první jsou charakterizovány plísně tohoto rodu, ve druhé jsou popsány produkty jejich metabolismu a poslední část je věnována významným syntetickým a přírodním fungicidním látkám.
Natural antifungal substances and their effects on genus Aspergillus
Keywords: vláknité houby; mykotoxiny; přírodní látky; minimální fungicidní koncentrace; filamentous fungi; mycotoxins; natural substances; minimum fungicidal concentration