Korupce v České republice - Hořejší, Lenka (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou korupce v České republice. První část je zaměřena na obecné představení korupce - její definice, příčiny, formy, druhy a způsoby jejího měření. V druhé, hlavní části bakalářské práce, je rozebrána problematika korupce v České republice - její právní úprava, trestné činy související s korupcí a závislost mezi nimi. V závěru autor zhodnocuje danou problematiku a její možná řešení.
Corruption in the Czech Republic
Keywords: Česká republika; korupce; úplatkářství; trestné činy; policie; justice; Czech Republic; corruption; embracery; criminal acts; police; justice