Poskytnutí první pomoci dětem v novorozeneckém a kojeneckém věku - Boháčková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je věnována první pomoci dětem v novorozeneckém a kojeneckém věku se zaměřením na resuscitaci, první pomoc při obstrukci dýchacích cest cizím tělesem a nejčastějšími stavy vyžadujícími první pomoc, jako je hypoxie, apnoe a syndrom náhlého úmrtí kojence. Je zde zahrnuta nejdůležitější charakteristika novorozeneckého a kojeneckého období. V práci je také zmínka o Babysense – Alarm apnoe.
Granting first aid to children at new-born and infantile age
Keywords: novorozenci; kojenci; první pomoc; asfyxie; syndrom náhlého úmrtí kojence; "chůvičky"; newborns; infants; first aid; asphyxia; sudden infant death syndrome; alarm apnea