Alternativní medicína (shiatsu) jako sociální fenomén - případová studie Pardubice - Kalhousová, Eva (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zaměřuje na alternativní medicínu - především shiatsu - a její poměrně rychlý a velký rozmach, s čehož se stává sociální fenomén. Práce je zaměřena na lokalitu města Pardubic a terapeuty zde působící. V úvodu práce jsou nastíněna myšlenková východiska, ze kterých studentka vychází. Dále se autorka zabývá historií alternativní medicíny v České republice, komunitou terapeutů v Pardubicích a fungováním této komunity. Popisuje důvody, které vedou terapeuty a klienty k vyhledávání shiatsu.
Alternative medicine as a social phenomenon - case study Pardubice
Keywords: alternativní medicína; shiatsu; masáže; terapeuti; Pardubice; výzkum; alternative medicine; shiatsu; massage; therapist; therapeutist; research