Hodnota výtvarného umění pro společnost : Pohled teorie a dějin umění - Meistrová, Helena (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce si klade otázku, jakou hodnotu má výtvarné umění pro společnos tv historickém kontextu a v současnosti. Vychází z teorie umění a historie umění. Praktická část sleduje vztah současné vysokoškolské populace v České republice k výtvarnému umění.
Value of fine art for society : Vztah současné vysokoškolské populace k umění
Keywords: výtvarné umění; společnost; hodnoty; sociologie kultury