Existencialismus v románech Alberta Camuse - Baťová, Ela (Univerzita Pardubice, 2009)
Hlavním úkolem práce je ozřejmit Camuseho pojetí života člověka, jenž vnímá okolní svět jako absurditu. Tematizovat budu život v absurdním světě a hledání východiska z něho.
Existentialism in the novels of Albert Camus
Keywords: existentialism; existence; absurdity; revolt; existencialismus; existence; absurdita; revolta