Pohřebiště bylanské kultury v Zápech, okr. Praha-východ - Baranová, Simona (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá zpracováním a následným vyhodnocením nalezeného archeologického materiálu, který byl zajištěn při záchranném výzkumu v roce 2013 v městyse Zápy, okres Praha-východ. Veškerý materiál byl posléze zkonfrontován s obdobnými výzkumy, a to převážně ze Středočeského a Ústeckého kraje.
Cemetery of Bylany Culture in Zápy, distr. Praha-východ
Keywords: bylanská kultura; doba halštatská; městys Zápy; nálezy; pohřebiště; žárové hroby; kovové předměty; Bylany culture; Hallstat Period; city of Zápy; finds; burial ground; cramation; metal artefacts