Kvalita života dětí ve městě - Styblíková, Nela (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce se zabývá problematikou působením místa bydliště na kvalitu života adolescentů. Teoretická část je zaměřena na definici kvality života, charakteristiku adolescentů a objasnění města jako takového. V praktické části je popsaná metodika a analýza škál a získaných rozhovorů, které se zabývaly působením konkrétního místa bydliště na adolescenty a jejich celkovou kvalitu života. Výzkumným vzorkem byli adolescenti ve věku 14 17 let a cílem bylo zjištění, jak na ně místo bydliště působí.
The quality of children´s life in a town
Keywords: kvalita života; místa bydliště; města; adolescenti; quality of life; places of residence; towns; adolescence