Návrh anténních elementů pro sekundární radiolokátor. - John, Marek (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce slouží k seznámení s problematikou sekundární radiolokace, návrhem anténních elementů pro sekundární radiolokátor a jejich konstrukcí. Práce se zabývá podrobným návrhem, praktickou realizací s ověřením funkčnosti a porovnáním teoretických a skutečných hodnot u třech vybraných typů antén, válcové dielektrické rezonátorové antény, short back-fire antény a čtvercové patch antény.
Design of antenna elements for the secondary radar.
Keywords: sekundární radiolokace; sekundární radar; anténní element; dielektrický rezonátor; dielektrická rezonátorová anténa; short back-fire anténa; patch anténa; CST Microwave studio; secondary radiolocation; secondary radar; antenna element; dielectric resonator; dielectric resonator antenna; short back-fire antenna; patch antenna; CST Microwave studio