Nábor zaměstnanců z řad studentů technických středních škol v prostředí Správy železniční dopravní cesty, státní organizace - Novotná, Michaela (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zabývá problematikou náborové komunikace v prostřední Správy železniční dopravní cesty, státní organizace a to konkrétně z pohledu studentů technických středních škol. Práce je členěna do pěti základních části. V první řadě se jedná o teoretické vymezení řešené problematiky náboru. Následně je provedena analýza současného stavu komunikačních kanálů, které jsou SŽDC v rámci náborové komunikace využívány. Další část práce spočívá v realizaci vlastního průzkumu, jehož respondenty jsou studenti středních technických škol. V rámci průzkumu respondenti hodnotili jednotlivé formy komunikace dle jejich aktuálních preferencí. Čtvrtá část práce spočívá v navržení opatření ke zlepšení náborové komunikace SŽDC ve vztahu ke studentům středních technických škol. V rámci poslední části jsou navrhovaná opatření zhodnocena.
Recruitment process of technical high school students in Správa železniční dopravní cesty
Keywords: lidské zdroje; nábor; komunikace; SŽDC; human resources; recruitment; communication; SŽDC