Aplikace GIS při řešení problematiky nezaměstnanosti - Smetiprachová, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2001)
Cílem práce je popsat problematiku přípravy a využití prostorových dat ArcČR 500 do podoby vhodné pro analyzování dopravní obslužnosti v rámci Pardubického kraje za účelem provedení prostorové analýzy nezaměstnanosti v tomto okrese.
The application of GIS when solving the unemployment problems
Keywords: Geografické informační systémy; Nezaměstnanost; Doprava; Dopravní obslužnost; Síťová analýza; prostorová analýza; Pardubice; veřejná správa