Koncentrace podniků - Hřebíčková, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce pojednává o formách spojování podniků do velkých celků se zaměřením na podnikové koncentrace, zejména na koncern a holding. První část objasňuje základní pojmy z hlediska významu dnešního a také z pohledu historického, druhá část se zabývá historickým vývojem podnikových spojení. Ve třetí části je uveden příklad z podnikové praxe. Jako příklad byla zvolena skupina KORADO, která se zabývá výrobou a prodejem otopných těles.
Concentration of companies
Keywords: Koncentrace; koncern; holding; skupiny; podniky; Concentration; concern; groups; companies