Vypracování edukačních materiálů pro pacienty podstupující radioterapii hlavy a krku - Pešková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2019)
Výstupem bakalářské práce je vypracování edukačního materiálu pro pacienty podstupující radioterapii hlavy a krku. V teoretické části práce je nejprve vymezen pojem edukace a edukace ve zdravotnictví. Následující kapitoly se věnují radioterapii a popisují karcinomy hlavy a krku. Teoretické poznatky jsou poté aplikovány v praktické části, která se zabývá tvorbou edukačního materiálu a obsahuje výsledky dotazníkového šetření o přínosu vytvořeného dokumentu v praxi.
Preparation of educational materials for patients undergoing head and neck radiotherapy
Keywords: edukace; edukační materiál; radioterapie; karcinom hlavy a krku; education; educational material; radiotherapy; head and neck cancer