Optimalizace a řízení dynamického systému se zaměřením na principy řízení asynchronních motorů - Strádal, Oktavián (Univerzita Pardubice, 2003)
Autor se v práci zabývá modely asynchronních strojů pro různé systémy řízení. Analyzuje jednotlivé druhy náhradních schémat a ukazuje způsob návrhu adaptivního modelu asynchronního stroje. Modely jsou sestaveny a ověřeny v programovém prostředí Matlab, modulu Simulink.
Optimalization and control of dynamic system specialized on principles of control induction motors
Keywords: asynchronní motory; dynamické systémy; řízení; Optimalizace; Modelování; simulace; MATLAB