Grafické kódy pro identifikaci výrobků a služeb - Jelínek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se týká problematiky jednodimenzionálních a dvojdimenzionálních grafických kódů. Vzhledem k rozsahu práce, jsou zde stručně popsáni nejdůleţitější zastupitelé jednotlivých kódů. Podrobněji je zde popsáno čtení jednodimenzionálního čárového kódu. Následující část se věnuje jednomu ze zástupců dvojdimenzionálních kódů, jmenovitě QR kódu. Dále byl vytvořen takzvaný "katalog mobilních telefonů", na kterém je názorně ukázán příklad vyuţití QR kódu. Ke konci je zde zpracováno vyuţití QR kódů v České republice.
Graphic codes of products and services identification
Keywords: grafický kód; čárový kód; EAN; QR kód; čtečka; mikro QR kód; graphics code; barcode; QR code; reader; micro QR code