Akulturace afghánských imigrantů a její dopad na vytváření rodinných svazků - Hofrová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá akulturací afghánských imigrantů ve Velké Británii a její dopad na vytváření rodinných vazeb akulturujících se imigrantů. Cílem je zjistit náhled imigrantů k tradičnímu uzavíraní sňatků a jejich vlastní přístup k tomuto fenoménu.
Acculturation of Afghan immigrants and its impact on creation of family ties
Keywords: akulturace; bikulturalismus; transnacionalismus; sňatky; Afghánistán; acculturation; biculturalism; transnacionalism; marriage; Afghanistan