Senioři ve výkonu trestu odnětí svobody - Zdražil, Michal (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku seniorů ve výkonu trestu odnětí svobody v porovnání s ostatními vězni. Teoretická část je věnována systému vězeňství jak v České republice, tak i v celém světě. Praktická část srovnává odlišnosti režimu, života, životní úrovně, zacházení, pracovních povinností a využití volného času trvale pracovně nezařaditelných vězňů (seniorů) oproti ostatním vězňům. Cílem této práce je prokázat tyto odlišnosti a zdůvodnit fakt, že by senioři ve výkonu trestu odnětí svobody měli mít jisté úlevy na rozdíl od ostatních vězňů.
The seniors in the prison sentence
Keywords: Seniors; the prison sentence; Prison service; permanent working unfiled in the prison sentence; specialities and anomalous of treatment; senioři; výkony trestů odnětí svobody; trvale pracovně nezařaditelní ve výkonu trestu; zvláštnosti a odlišnosti zacházení; Vězeňství