Kvalita inkoustového tisku na tenké tiskové papíry - Růžičková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem práce bylo zhodnocení možností inkoustového tisku na různých druzích tenkých tiskových papírů. Konkrétně byly testovány tenké bezdřevé natírané i nenatírané tiskové papíry dodané firmou OP Papírna s. r. o. K dispozici bylo 8 druhů papírů, které měly různý obsah plnidel a různou plošnou hmotnost v rozmezí 40 - 60 g/m2. Součástí experimentální části jsou měření popisující tiskové vlastnosti testovaných papírů. Konkrétně optická hustota, prorážení, odolnost vůči oděru a hodnocení kvality tisku.
Quality of ink jet printing on thin printing papers
Keywords: inkjet; tenké tiskové papíry; potiskovaná média; inkousty; kvalita tisku; ink-jet; thin printing papers; print media; inks; print quality