Standard ošetřovatelské péče o ženu s gestačním diabetem mellitem při porodu a v šestinedělí - Žaloudková, Iva (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce je teoretickopraktického charakteru. Praktická část je zaměřena na vytvoření ošetřovatelského procesu, specifické ošetřovatelské dokumentace a standardu ošetřovatelské péče o ženu s GDM při porodu a v šestinedělí. Ošetřovatelský proces je vypracován podle ošetřovatelského modelu Gordonové. Teoretická část se zabývá etiopatogenezí, klasifikací, diagnostikou, komplikacemi a léčbou DM v těhotenství.
Standard of nursing care of a woman with extact diabetes mellitus during the childbirth and the puerperium
Keywords: těhotenství; Diabetes mellitus; Klasifikace; Komplikace; prenatální péče; inzulín; ošetřovatelský proces; ošetřovatelské standardy; model Gordonové