Možnosti využití metody QuEChERS v analýze potravin - Rak, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá nově používanou metodou k úpravě vzorku před analýzou zvanou QuEChERS. Dále je zde uvedeno, pro které analyty a matrice se nejčastěji využívá, historie a podstata metody. Hlavní zaměření práce je na využití metody QuEChERS v analýze potravin a popis konkrétních podmínek při aplikaci pro přípravu vzorku před analýzou pesticidů i jiných skupin analytů. Nakonec jsou shrnuty přednosti a nedostatky této metody.
Utilization of QuEChERS method in food analysis
Keywords: QuEChERS; příprava vzorku; potraviny; pesticidy; léčiva; mykotoxiny; sample preparation; food; pesticides; drugs; mycotoxins