Srovnání výskytu nemocnosti mezi studenty Univerzity Pardubice před a během prvního roku studia - Daněk, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je zaměřena na výskyt nemocnosti u studentů Univerzity Pardubice na střední škole a v prvním ročníku na vysoké škole. Zkoumá, jak se změnil výskyt nemocnosti u studentů po přechodu na vysokou školu. Jejím cílem je seznámit se se současným pohledem na nemoci, druhy onemocnění, vlivem prostředí na studenty nebo současným životním stylem vysokoškoláků.
Comparison of illness occurrence among the students of Pardubice's University before and during the first year of study
Keywords: nemoci; druhy onemocnění; stresory; dědičnost; psychologická stránka nemoci; diseases; the type of illnes; stressors; inheritance; psychological sites of illness