Vývoj náboženské scény v současné Etiopii - Kubová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem této práce je představit náboženskou scénu současné Etiopie a popsat hlavní trendy, které jí formují. První kapitola se zaměřuje na obecné představení Etiopie. Druhá kapitola se věnuje podrobnému popisu nejdůležitějších náboženských uskupení. Třetí kapitola zkoumá vývoj v Etiopii za poslední dvě desetiletí a trendy, které formují jednotlivá náboženská uskupení. Práce je doplněna obrazovou přílohou.
Development of the Religious Scene in Contemporary Ethiopia
Keywords: Afrika; Etiopie; Falaši; Etiopská ortodoxní Tewahedo církev; Mekane Yesus; Meserete Kristos; Mulu Wongel; pentekostální hnutí; islám; Africa; Ethiopia; Falasha; Ethiopian Orthodox Tewahedo Church; Pentecostals; Islam