Analýza vývoje příjmů a výdajů státního rozpočtu - Zaifertová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá analýzou příjmové a výdajové stránky státního rozpočtu České republiky v letech 1995 - 2007 se zaměřením na mandatorní výdaje. V úvodní části je vymezen pojem rozpočtové soustavy, dále je popsán státní rozpočet a jeho příjmová a výdajová stránka. Následuje samotná analýza příjmů a výdajů státního rozpočtu s podrobným rozborem vývoje mandatorních výdajů.
The analysis of development of revenues and expenditures of the state budget
Keywords: Státní rozpočet; příjmy; výdaje; mandatorní výdaje; saldo státního rozpočtu; government budget; Revenues; expenditures; mandatory spending; state budget balance