Prestiž povolání všeobecné sestry z pohledu veřejnosti - Karešová, Simona (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce s názvem "Prestiž povolání všeobecné sestry z pohledu veřejnosti" je teoreticko-výzkumnou prací. Teoretická část práce popisuje stručnou problematiku prestiže a úlohu všeobecné sestry ve zdravotnickém týmu. Ve výzkumné části jsou zpracována data z dotazníkového šetření. Zde jsou zjišťovány jak názory veřejnosti, tak faktory a příčiny ovlivňující prestiž tohoto povolání. Cílem je zjistit vnímání prestiže povolání všeobecné sestry z pohledu respondenta, který má zdravotnického pracovníka v rodině a z pohledu respondenta, který ho v rodině nemá. Dalším cílem je zjistit vnímání prestiže povolání všeobecné sestry z pohledu generací.
Prestige of vocational nurses from the Public's View
Keywords: prestiž; prestiž všeobecných sester; všeobecné sestry; legislativa; prestige; prestige of nurses; general nurses; legislation