Hooligans: Třetí poločas - Nesvačilová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá vymezením fotbalových hooligans od fotbalových diváků a fotbalových fanoušků. Dále shrnuje specifika typická pro fotbalové chuligány na stadionu i mimo něj, politizaci fotbalových chuligánů a chování jedince uvnitř skupiny a vně. Další část je zaměřena na vývoj fotbalového násilí v České republice, popisuje současnou a minulou scénu fotbalového násilí a aktivity s ní spojené, zejména pak střet neboli třetí poločas, který je nejdůležitější součástí chuligánské scény v České republice a ve světě vůbec.
Hooligans: The Third half - life
Keywords: fotbaloví chuligáni; Slavia Hooligans; Třetí poločas; hooligans; Third half-life