Parciálne lakovanie v ofsetovej tlači - Gerthofer, Jakub (Univerzita Pardubice, 2005)
Skúmanie možností parciálneho lakovania olejovým lakom pomocou ofsetového tlačového stroja s použitím ofsetových tlačových foriem a vyrezávaného ofsetového poťahu. Hodnotenie lesku, farbovej odchýlky, nárastu tlačového bodu, schopností reprodukcie jemných detailov a vplyvu dvojnásobneho lakovania na tieto parametre.
Pattern varnishing in offset pritting
Keywords: ofsetové tiskové formy; Lakování; barevná odchylka; tiskové body