Hodnocení konkurenceschopnosti vybraného podniku - Vyhnálková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení konkurenceschopnosti podniku vybrané společnosti. Práce se skládá ze dvou částí. První, teoretická část, se zabývá pojmy konkurenceschopnost a konkurenční výhoda a metodami hodnocení konkurenceschopnosti. V úvodu praktické části je představena společnost Formplast Purkert, s. r. o. Poslední část se věnuje benchmarkingovému projektu zaměřenému na srovnání podnikové výkonnosti. Závěr práce obsahuje konkrétní opatření vedoucí ke zvýšení podnikové výkonnosti.
Evaluation of the competitiveness of the chosen company
Keywords: competitiveness; competitive advantage; financial analysis; business performance; benchmarking; konkurenceschopnost; konkurenční výhoda; finanční anlýza; výkonnost podniku