Metody synchronizace simulačního výpočtu - Víšek, Jakub (Univerzita Pardubice, 2012)
Primárním cílem bakalářské práce je realizace vzorových implementací synchronizačních mechanismů simulačního výpočtu diskrétní simulace založených na metodách plánování událostí a snímání aktivit. V rámci případové studie jsou zmíněné synchronizační metody použity pro simulaci jednoduchého obslužného systému a je provedeno srovnání výsledků simulačních experimentů při aplikaci těchto odlišných metod. Pro demonstraci evoluce simulačního výpočtu (postupně uplatňujícího obě výše uvedené synchronizační metody) je využíváno jednoduché grafické zobrazení stavového prostoru simulačního modelu.
Methods to synchronize simulation calculation
Keywords: simulace; simulační modely; snímání aktivit; plánování událostí; simulation; simulation models; scanning activities; planning events