Komparace českého a švýcarského systému v DPH - Novotná, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací českého a švýcarského systému v dani z přidané hodnoty. Práce definuje obecné teoretické principy platné pro oba systémy a také principy specifické pro každý systém, na základě kterých byly systémy porovnávány. Dále práce obsahuje výpočty DPH v obou systémech, komparace výpočtů a následné vyhodnocení výpočtů, posouzení administrativní a finanční zátěže plátců DPH a úvaha nad možným zlepšením českého systému DPH.
Comparison of Czech and Swiss VAT system
Keywords: daň z přidané hodnoty; komparace; švýcarské DPH; české DPH; výpočet DPH; daňové přiznání; sazby DPH; VAT; comparison; Swiss VAT; Czech VAT; VAT calculation; tax return; VAT rates