Simulační software využívaný v letecké dopravě - Šourek, David; Václavík, Vojtěch (LET´S FLY s.r.o, 2017)
Využívání softwarových simulačních nástrojů v mnoha různých odvětvích patří v dnešní době k běžným činnostem. Podle svého charakteru mohou být využívány například k výcviku, k ověření funkčnosti nových výrobků nebo také k nastavení optimálních parametrů různých systémů. Tento článek přináší přehled simulačních softwarů využívaných v letecké dopravě. Je zaměřen převážně na softwary, které je možné použít pro optimalizaci kapacit na letištích, tedy kapacity dráhového systému, kapacity rozhraní letiště – vzdušný prostor nebo kapacity terminálu.
Simulation Software Used in Air Transport
Keywords: simulační software; letecká doprava; kapacita; simulation software; air transport; capacity